Annons:

Annons:

Fritidsresors vd slutar vid norsk-svensk sammanslagning

Fritidsresegruppen slår ihop sitt svenska och norska säljbolag till en enhet.Ny chef för det nya bolaget blir norska Star Tours vd Frode Hansen.

Fritidsresors svenska vd Ronny Söder, som innehaft sin tjänst ett halvår, har begärt att få sluta.
– Sammanslagningen är nödvändig. Det finns stora likheter mellan den svenska och norska verksamheten, som kan utnyttjas mer effektivt. Jag skulle ha blivit erbjuden en ny tjänst nästa månad, men jag har valt att inte vara med i detta. Det är inte bra om det blir för många hövdingar och för lite indianer, säger Ronny Söder.
Söder utsågs till vd för Fritidsresor i november efter Johan Fägerblad. Han var tidigare ansvarig för utvecklingen av koncernens resmål.
Sammanslagningen av försäljningsbolagen är en del av ett större omstruktureringsarbete som pågår inom Fritidsresegruppen för att förbättra charterkoncernens lönsamhet.
– Men övriga strukturåtgärder är inte klara än. Att Ronny Söder valt att sluta är dock oerhört tråkigt. Under sin tid som ansvarig för utlandsverksamheten gick både kvalitets- och servicesiffrorna upp, säger Lottie Knutson, informationsdirektör för Fritidsresegruppen.
Fotnot: Star Tour är Fritidsresors motsvarighet i Norge.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Sales Representative
Sista ansökningsdag:
14 May, 2018
FIELDWOOD TRAVEL I YSTAD SÖKER GRAVIDITETSVIKARIE
Sista ansökningsdag:
15 May, 2018
CRM Manager
Sista ansökningsdag:
11 May, 2018
JB TRAVEL SÖKER EN NY KOLLEGA!
Sista ansökningsdag:
16 May, 2018
Thabela Travel söker reseproducent för Sydamerika
Sista ansökningsdag:
30 April, 2018