Annons:

Annons:

Nya spanska storägare i TUI

Ett spanskt hotellkonsortium blir nya storägare i TUI,Europas största resekoncern.

Hotellkonsortiet köper 17,3 procent av TUI:s aktier av den tyska storbanken WestLB, som tidigare deklarerat att de vill köpa ut sig ur den börsnoterade resejätten.
Det rapporterar nyhetssajten e-tid.com.
Familjedrivna Riu Hotels, som äger 96 hotell, köper 10 procent av aktierna. Hotellkedjan har redan starka band till TUI, som är hälftenägare i bolaget. Hotellgruppen Empresas köper 2,4 procent och spanska banken CAM 4,9 procent.
Hotellkonsortiet valde att inte köpa WestLB:s övriga 14 procent i TUI, eftersom man då enligt tysk lag tvingas lägga ett bud på hela TUI. WestLB ska i stället försöker sälja resterande aktieinnehav till institutionella köpare i Europa och USA.
TUI:s ledning hälsar de nya ägarna med tillfredsställelse. Genom att ingen ägare kontrollerar mer än 20 procent av aktierna ger det enligt tyska branschbedömare stort inflytande för TUI:s ledning inklusive vd Michael Frenzel, som drivit strategin för vertikal integration hårt inom koncernen.
– Det är en utomordentlig lösning. Med Riu Hotels förstärker vi vårt partnerskap med ”high earnings hotel business”, där vi vill fortsätta expandera. Vi har också vunnit en ny strategisk partner i Grupo de Emresas ( Fiesta Hotels), med vilken vi har arbetat mycket väl tillsammans med på den brittiska marknaden, säger Frenzel i en presskommentar.

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Lotus-Logo-res-for-att-du-alskar_med-platta_vit_RGB
Lotus Travel söker resekonsult & reseproducent
Sista ansökningsdag:
05 maj, 2016
Olka logga pp
Vi fortsätter att utvecklas och behöver bli fler.
Sista ansökningsdag:
05 maj, 2016
Travel Beyond purple with Exclusive Travel Design
Ekonomi och kontorsassistent
Sista ansökningsdag:
05 maj, 2016
Black version JPG
Sheraton söker en Account Manager
Sista ansökningsdag:
05 maj, 2016