Annons:

Annons:

Slimmat Unlimited mot ljusare tider

Efter ett turbulent år går Unlimited Travel Group, där nio olika researrangörer ingår, mot ljusare tider. De positiva signalerna kommer främst från dotterbolagen som jobbar mot privatresesegmentet, men även på affärsresesidan börjar det ta fart. 

– Det ser ljusare ut nu än för ett halvår sedan. Att börsen vänt upp gör att folk generellt blir gladare. Vi tror att mycket av försäljningsnedgången under vintern och våren varit psykologiskt betingad. När oron lagt sig vågar folk resa igen, säger vd Johan Schilow.
Under tolvmånadersperioden juli 2009 -juni 2009 ökade Unlimited Travel omsättningen med nästan 20 procent till 350 miljoner kronor och resultat före räntor, skatt och goodwillavskrivningar, ebita, uppgick till 9,5 miljoner (9,3). Resultat efter skatt slutade på – 1,8 miljoner (1,5).
– Jag är nöjd med rapporten med tanke på omständigheterna. Visst har vi också haft det tufft, men det har gått mycket bättre än vi befarade i höstas när finanskrisen rasade. Kanske beror det på att vår målgrupp 50 plus är ganska opåverkad av situationen på arbetsmarknaden.
Ändå gjorde ni ett minusresultat efter skatt sista kvartalet på –1,7 miljoner?
– Ja, men det beror på att vi har en massa goodwillavskrivningar på 7,3 miljoner från förvärven. Ska man titta på hur rörelsen går, hur mycket resor som vi säljer och hur lönsamma vi är, så är det ebita man ska titta på. 
För att möta konjunkturnedgången har bolaget under vintern och våren jagat kostnader. Personalstyrkan har minskats med sju personer till 66 anställda. Vilka bolag som dragit ner vill Johan Schilow inte avslöja.
– För de allra flesta av våra bolag har krisen gått obemärkt förbi. Två, tre stycken har drabbats mer och där har vi dragit ned. Det är främst långväga och exotiska resor och resor som är dollarknutna som haft en rejäl nedgång. 
Har förvärvslustan dämpats av de tuffare tiderna?
– Vi har inte tittat lika aktivt det sista året utan satsat mer på konsolidering. Men vi stänger inte dörren och de som vi är intresserade av vet om det. Sedan får vi se vad som händer i framtiden.
KARIN STARKMAN AHLSTEDT

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Stureplans_Resor
Personlig privatreseproducent – en rese PT helt enkelt!
Sista ansökningsdag:
09 February, 2017
Standard_Logo_JPEG_RGB
Vi söker en Sales Manager till CWT MEETINGS & EVENTS
Sista ansökningsdag:
31 January, 2017
Resia_rgb
Resia i Västerås söker erfaren affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
02 February, 2017
Resia_rgb
Regional Resebyråchef Gävleborg-Dalarnas Län
Sista ansökningsdag:
23 January, 2017
alpresor_se_payoff_vinter
Revenue Assistant till STS Alpresor i Göteborg
Sista ansökningsdag:
01 February, 2017
Lotus-Logo-res-for-att-du-alskar_med-platta_vit_RGB
Lotus Travel Group söker två Resekonsulter!
Sista ansökningsdag:
10 February, 2017
På nytt jobb