Annons:

Annons:

Svag ljusning för Turkiet

Försäljningen av resor till Turkiet lyfte något i sommar.

2016 rapporterade Turkiet om en 30-procentig minskning av antalet utländska besökare till följd terrorattacker och ett oroligt politiska läget i landet. Situationen drabbade också researrangörerna som har haft svårt att sälja resor till den gamla charterfavoriten vid Medelhavet. Men nu syns tecken på att charterresandet till Turkiet är på väg att resa sig igen.

TUI-gruppens vd Fritz Joussen säger i senaste kvartalsrapporten som kom förra veckan att arrangören ser ”ganska positivt på Turkiet”. Han skriver vidare att arrangören ”inte bara ser en stabiliserad efterfrågan och inte bara att ryssarna är på väg tillbaka, utan också en ökad efterfrågan i Europa. Så var verkligen inte fallet för TUI tidigare i år”.

Även Thomas Cook ser ett ökat intresse för Turkiet.

”Vi har sett en fortsatt återhämtning i efterfrågan på Turkiet”, skriver Thomas Cooks vd Peter Fankhauser i senaste rapporten som kom i slutet av juli.

I Sverige har också intresset för Turkiet ökat något i sommar.
– Det har skett en liten svängning. Försäljningen av resor till Turkiet har ökat med 3 procent den här sommaren jämfört med i fjol, säger Katarina Daniels, pr- och kommunikationsansvarig hos Ticket, till Travel News.

Läs mer om den svenska chartersommaren i nästa nummer av Travel News som kommer i mitten av september. Där skriver vi även om hur det gått för hotellen, campingen och flyget.

Här kan du skaffa en prenumeration.

En kommentar

  1. Pelle: Dålig sommar = folk vill iväg till solen och destinationen spelar mindre roll. Låga priser gör att många väljer Turkiet. Turkiet på väg tillbaka - ja, men se helheten.
    Svara

Välkommen att kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av redaktionen. Kommentarer som kan anses vara olagliga, avviker från ämnet eller inte håller en god ton kommer att avpubliceras.

Sales Specialist till Sheraton Stockholm
Sista ansökningsdag:
02 April, 2018
SAS söker Saleability Specialist
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
21 March, 2018
Key Account Manager – Seniorer
Sista ansökningsdag:
18 March, 2018
Travel Consultant
Sista ansökningsdag:
28 March, 2018
På nytt jobb