Annons:

Surfa i Lindvallen

Sälens nya upplevelsecentrum Experium för 360 miljoner rymmer äventyrsbad, spa, bowling, 3D-bio, shopping och många barer och restauranger i fyra plan. Men bäst av allt är vågsurfningsmaskinen flowride!

[i=484027;w440;nb;nl]
Utanför äventyrsbadet ringlar köerna långa av rödkindade skidåkare som väntar på att få komma in. Jag är glad att vi redan fixat biljetter och kunde smita förbi – vi hade ju bokat tid för flowride – en instruktion på Sveriges första vågsurfingmaskin!
Det första vi ser är en liten kille som trillar av surfbrädan och flyger handlöst uppför backen och rakt in i väggen. Aj!  Det knyter sig i magen – ska jag ställa mig där snart?
Vi är fyra vuxna och fyra barn som under en timme turas om på surfbrädan med stöd av en tålmodig instruktör. 2 000 liter vatten i sekunden flödar ut över den blå uppförsbacken, som ska ge en känsla av en våg. I nervositeten glömmer jag allt prat om bakåtvikt och flyger handlöst av brädan. Igen och igen och igen. Bräd- och skateboardåkare har definitivt en fördel – men även jag lyckades till slut surfa fram på vågen.
Många skratt senare konstaterar vi att upplevelsen definitivt var värt både 250 kronor per person och träningsvärk i halsmuskler som jag inte ens visste att jag hade.
Äventyrsbadet var häftigt, men som äventyrsbad är mest. Ett plus för det varma vattnet. Bastuanlägningen blir snabbt en favorit. Vackert och stilrent, med flera olika bastutyper, kallbad och varm bassäng. Besöket avslutas med en bastushow, där bastuvärdinnorna häller citronvatten på lagrarna och med handdukar sprider doften över var och en.
Kvällen avslutas i foodcour-ten, där vi hämtar fransk, italiensk eller asiatisk mat från olika kök. Den är stor och mäktig med stora taklampor över borden och vi förvånas över att akustiken är så bra.
Att maten jag först väljer är slut kompenseras av extremt trevlig personal. Medan vi äter konstaterar vi att det finns något för alla på Experium. Stället är smakfullt och stilrent men samtidigt folkligt.
 
– Men hur ska de kunna räkna hem en investering på 360 miljoner, undrar vår vd-kompis och börjar räkna. Hm, en miljon besökare per år som i snitt betalar …
Mest diskussioner fick ändå omklädningsrummen i äventyrsbadet. Alla tjejer bytte om bredvid klädskåpen – trots att alla som gick förbi kunde titta in. Själv gick jag vilse in i herravdelningen för att gränsen till familjeavdelningen var obefintlig.
–  Men det fanns ju små bås att byta om i, säger en av männen.
– Ja, men bara några stycken … för de pryda, replikerar hans fru. 
Oavsett så var det förvirrande och dåligt skyltat. Men det är en petitess i en i övrigt väldigt välordnad och genomtänkt anläggning. Det här kommer att bli ett måste för Sälens alla barnfamiljer!
 
Tips 1: Bor du i närheten – köp inträdesbiljett till badet på morgonen så slipper du köerna.
Tips 2: Du måste bara testa flowride! 

Kommentarer är stängda.