Annons:

Vattenstänk i trist omgivning

Charterns nya giv är vattenlek i nära anslutning till hotellet. TN testade Fritidsresors nya Splashkoncept– ett vattenrutschbanehotell utanför turkiska Side och gillade poolerna och maten, men tyckte det var trist att alla bara pratade ryska och tyska.

[i=484032;w440;nb;nl]
Splash! Det är namnet på Fritidsresors hotell i flera länder runt Medelhavet och i Thailand där kriteriet är att vattenlekparkerna ska ingå och ligga nära.
Travel News panel, som bestod av en
medelålders pappa och en vattenleksugen åttaåring, testade Splashhotellet Club Ali Bey Manavgat på Turkiets sydkust.
Ali Bey är en imponerande anläggning för nästan 2 000 gäster, med sex restauranger och fyra poolområden, varav ett är ett maffigt vattenland med nio rutschbanor. Här gör begreppet ”allt inkluderat” skäl för namnet. Vi kan inte komma på något som inte ingick. Minibaren på rummet, drinkarna i baren, glassen till barnen – allt. Jo, internet kostade faktiskt 50 kronor i timmen.
Åttaåringen var mycket imponerad av vattenrutschbanorna och poolerna med vattenfontäner och kraftiga vattenströmmar. Det bästa, konstaterade han, var att det inte bildades köer till rutschbanorna. Springa upp, åka ner – splash! – och springa upp igen, utan minsta fördröjning.
Båda gillade också den extremt stora och varierade buffén, som kändes fräsch tack vare att flera kockar stod ute i restaurangen och stekte och grillade fisk och kött, bakade pizza och wokade grönsaker.
Men sammantaget blir det ändå inget toppbetyg. Det faktum att majoriteten av gästerna var ryssar och tyskar hade kanske inte gjort så mycket om de hade varit lite mer slängda på engelska. Åttaåringen saknade badkamrater som förstod vad han sa. Och pappan tyckte det var trist att showen bara presenterades på ryska och tyska och att ingen förstod vad han sa när han försökte konversera folk i baren.
Det andra minuset gäller omgivningarna. Medelhavsstranden är grå och grovkornig och havet grumligt, vilket förmodligen beror på en flodmynnig en bit bort. Det lilla samhället utanför hotellets grindar är också en sorglig upplevelse. Själlösa och sunkiga shoppingcentrum med skrikiga försäljare – och knappt ett enda kafé. Bättre att stanna innanför stängslet i rutschbanornas förlovade land.
 
Tips 1: Ta taxi (400 kr tur och retur) till Sides gamla stad med smala gränder, antika tempel och en kolossal amfiteater.

Tips 2:

Gå inte på samma allt inkluderat-restaurang varje dag. Du har sex olika att välja mellan. Missa inte den västra grillrestaurangen vid stranden.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024