Annons:

Tips – onlinedandyns bästa råd

– Har du koll på dina ”gyllene nyckeltal” på nätet blir det hjärtat i din affär. Det säger Fredrik Ekstrand på konsultföretaget OnlineDandy som ger sina fem bästa digitala onlineförsäljningstips.

Fredrik Ekstrand, med tio års erfarenhet från internet-handel och reseindustrin, hjälper numera företag både i och utanför resebranschen att få fart på sin nätförsäljning.
De stora charterbolagen och internetresebyråerna ligger i framkant, men många mindre står fortfarande och stampar.
– Resebolag som är specialister och erbjuder unika produkter har fantastiska möjligheter att bli framgångsrika på nätet. Men det krävs mer än att bara lägga ut en onlinelösning och tro att snöbollen ska komma i rullning av sig själv.
Att stora privatreseaktörer som Resia och Ticket tappar mark till onlineresebyråerna tror han kan bero på en blandning av okunskap, resurser, fokus och rädsla att göra fel.
– Har du för liten kunskap blir du rädd för att göra förändringar då du inte vill göra fel. Du vet vad du har och kan och prioriterar naturligtvis det framför något nytt och främmande.
För att lyckas med detta nya krävs enligt Ekstrand krävs också ett enormt fokus, vilket i sin tur kräver resurser i form av pengar och personal – resurser som man ofta måste försöka hitta internt.

DE SLÅSS OM ARRANGÖRERNAS ONLINEBOKNINGAR

Det finns flera systemleverantörer som erbjuder bokningssystem med webbokning för researrangörer, stuguthyrare och destinationer som ska hantera och paketera sitt eget lager av resor och boenden. Här är några av dem:

REBUS ÅBERGS DATA
Ett ekonomi- och bokningssystem för bussbolag, resebyråer och arrangörer. Har en webbokningsmodul för bussbolag och arrangör.
KUNDER: 85 researrangörer använder Rebus, varav hälften onlinemodulen. Totalt används Rebus av cirka 200 reseföretag. URVAL AV KUNDER: Kinaresor, Favoritresor, Grand Tours, Norska Turistföreningen och Fjällexpressen.

TRAVELIZE
Ett integrerat bokningssystem, webbpublicering, ekonomi och administration i ett och samma webbaserade system. Riktar sig mot mindre och medelstora researrangörer, stuguthyrare och aktivitetsarrangörer.
KUNDER: I Sverige och cirka 15 andra länder.
URVAL AV SVENSKA KUNDER: Lotus Travel, Prima Travel, UCPA och Escape Travel.

RES TECH R360
Ett webbaserat affärssystem med property management system som kan användas som ett destination management system med en helintegrerad webblösning.
KUNDER: Skidanläggningar i svenska och norska fjällen.
URVAL AV SVENSKA KUNDER: Destination Funäsdalen, Branäs, Kungsberget, Björkliden.

VISIT CITY BREAK
Webbaserat boknings-, paketerings- och distributionssystem med stark ställning bland nordiska destinationsbolag.
KUNDER: Över 120 destinationer som kunder. Erbjuder även lösningar för resebyråer, incomingarrangörer och reseleverantörer.
URVAL AV SVENSKA KUNDER: Stockholm Visitors Board, Göteborg & Co, Destination Gotland.

BEWOTEC DAVINCI
Tyskt bokningssystem för resebyråer och researrangörer med moduler för både små och stora företag. Onlinemoduler kan kopplas till.
KUNDER: Har inga skandinaviska kunder i dag, men är stora i exempelvis i Tyskland, Schweiz och Österrike. Kuoni, Aldiana, TUI Cruises och Hapag-Lloyd Cruises hör till kundkretsen.

Fotnot: Listan är ett urval av system-leverantörer, inte en komplett förteckning.

 

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024