Annons:

På karibiskt äventyr

Redan på nätet skapar The Reef stora förväntningar. TN reste till Danmark för att se om det nya upplevelsebadet levde upp till dem.

[i=484026;w440;nb;nl]

Resan till the Reef börjar redan på nätet. På webbplatsen, som ser ut som en gammal skattkarta, presenteras badhotellet i Fredrikshamn på ett fantasiäggande sätt som ett karibiskt sjörövarparadis. Så lockande att till och med sig mina tonårsbarn, som tycker sig vara för gamla för att åka till äventyrsbad med mamma, bara måste följa med. Det är storytelling när den är som bäst – men skapar farligt skyhöga förväntningar. Besöket måste visa sig vara värt den tio timmar långa resan med tåg och båt.

Vi anlände på kvällen och började med en karibisk buffé, där sjörövaren som serverade var bättre än maten, som kändes ganska smaklös och fantasilös trots bananblad som uppläggningsfat. Inte heller frukosten fick högsta betyg på grund av kaos, inga tallrikar, inga glas, inga koppar, bara massor med folk. Men så var det också höstlov. Döm då om vår förvåning när det var lagom mycket folk i badet. Det var knappast några köer till vattenrutchkanan, som jag kallade ”vacker och härlig”, men som mina barn, som gillar halsbrytande nedfarter kallade för ”mammarutchkana”.

När vi gick i stora bassängen började det plötsligt mörkna och åskan hördes över badet. Vågorna gick höga och regnet öste ner. Namnet Thunders Bay på sajten gjorde skäl för namnet. Vid klätterväggen trillade var och varannan ner i vattnet i försöket att klättra sidledes över bergväggen, The Devils Rock. Kul för alla åldrar.

Vi rörde oss mellan otaliga bubbelpooler, simmade utomhus, badade bastu, åkte rutschkana och hade det allmänt mysigt. Roligast var nog ändå Treasure Cove, där man kunde dyka ned tre och en halv meter och leta efter en kanon och en dödskalle. Lika roligt var det att stå vid fönstret utanför och iaktta dykförsöken.

Dags för lunch. Det fanns bara två val på höstlovet – en karibisk buffé misstänkt likt gårdagens i restaurangen eller Lobster Bobs bar i badet. Där serverades endast wraps eller en stor tallrik pommes frites med ketchup och remouladsås. Kunde man åtminstone inte ha lite korv till i detta barnparadis? Inte heller fanns det fika att köpa för mammorna som tappat badsugen tidigare än barnen. Underkänt!

Badet var ovanligt litet jämfört med många andra äventyrsbad, men lugnare och hemtrevligare. Ändå tog det tre timmar innan mina tonåringar undrade: ”Vad ska vi göra nu?” Det är nog ett godkänt betyg från tonåringar. Men för småttingar är det ett riktigt badparadis.

Läs fler Travel News testar här!

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024