Annons:

Krypvänligt paradis

Lill-Skansen, som länge varit många barns favorit för att lämna nappen och klappa killingar, har renoverats och byggts om till någonting helt nytt. Kanske lite för nytt tycker de vuxna, men barnen trivs som fisken i vattnet.

Första intrycket av nya Lill-Skansen är ett modernt grått hus, med stora fönster. Det sticker lite i ögonen på oss Skansennostalgiker, som vill att Skansen ska vara gamla hus, gärdsgårdar och nordiska djur.
Rebecca, 8, David, 7, Julian, 5 och Alexandra, 1, bryr sig dock inte särskilt mycket om de vuxnas rynkade näsor utan kastar sig glatt in i tunnlarna och kryper runt som små mullvadar.
Nya Lill-Skansen ligger på samma område som den gamla, men har fått en helt ny huvudbyggnad och större lekytor.
När barnen har slutat leka mullvadar går vi in i huvudbyggnaden, där vi möts av ett äventyrligt och lekfullt landskap. Många av djuren är svåra att se, men barnen är nöjda med att få se abborrar, katter, möss och en groda.
Gångar och kryphål finns överallt och det är svårt att hålla reda på de små. Ett tips är att skriva telefonnumret på barnens arm ifall att …
Många av djuren finns som klättervänliga träskulpturer och stället som 8-åringen, 7-åringen och 5-åringen stannar längst på är inne i en konstgjord ladugård där man får se hur kon blir mjölkad och geten fodrad.
Nappomaten där uttjänta nappar färdas genom kugghjul för att sedan landa inne hos katterna är genialisk, och så är den också konstruerad av allas vår Sven Nordqvist – pappa till bland andra Pettson och Findus.
Rutschkanan som är formad som en orm är häftig att se på men får underkänt av barnen eftersom glidet är för dåligt.  Vi är dock alla nöjda med vårt besök och planerar redan återbesöket senare i vår, då fler djur har vaknat och killingar och kattungar finns att beskåda och klappa.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024