Annons:

Byter Swedavia mot Manchester

Mats Sigurdson lämnar Sverige och Swedavia för en tjänst som commercial director aviation på Manchester Airport. Med sig tar han frun Tove och ett brinnande fotbollsintresse.

Varför lämnar du Sverige för Manchester?
– Jag slutade på Swedavia under sommaren och bestämde mig för att ta en paus medan jag funderade över nästa steg i arbetslivet. I december blev jag kontaktad angående den här positionen. Det kan låta lite smörigt, men tjänsten innehöll faktiskt alla delar som jag tycker är viktiga.

Vad blir din viktigaste uppgift på ditt nya jobb?
– Att se till att vi har ett brett utbud av flygbolag och destinationer på de flygplatser som tillhör Manchester Airports Group. Det innebär såväl nyrekrytering av kunder som att se till att befintliga kunder tycker att gruppen är en kompetent samarbetspartner.

Vad skiljer engelska från svenska flygplatser?
– Flygbranschen är en global bransch, och skillnaderna mellan de olika länderna är små. Manchester Airports flygplatser är inte reglerade vad det gäller prissättning av produkter och tjänster på samma sätt som de svenska, vilket ger en annorlunda hantering vid kontraktering av nya kunder.

Vad kan du bidra med som britterna inte är bra på?
– Det är sannolikt mina erfarenheter från olika roller i flygbranschen. Det finns säkert många Sigurdsonkopior här i Storbritannien, men personliga erfarenheter tenderar att vara unika.

Flyttar du själv?
– Min fru Tove flyttar med, men ska samtidigt försöka balansera med sitt eget jobb i Solna. Hon jobbar inte heltid, så det kommer förhoppningsvis att bli enklare än vad det låter.

Och så till den viktigaste frågan: vilket fotbollslag ska du heja på?
– Fotboll är ett stort intresse, så det ska det bli spännande. Mitt engelska lag kommer inte från Manchester, så jag har legat lågt med den informationen på nya jobbet.

Kommentarer är stängda.