Annons:

Polarkänsla i Legoland

Danska Legoland satsar på levande pingviner och hisnande berg- och dalbanor i nya Polarland. Vi har skrikande tagit oss igenom attraktionerna och ger satsningen tummen upp.

Längst bort i det 100 000 kvadratmeter stora Legoland ligger nyheten för i år, Polarland. Levande pingviner, en rekordstor berg- och dalbana och isbjörnar i lego markerar att vi har kommit till kallare breddgrader.  
Barnen springer direkt över till pingvinerna, där en stor folkmassa har samlats för att lyssna på föredrag om de olika pingvinarterna och deras levnadsvillkor. Pingvinerna skuttar runt och simmar innanför en stor glasvägg. Överallt på området finns lättillgänglig information och roliga anekdoter om Pingu och hans vänner.
Om man väljer att äta på pastarestaurangen bredvid har man väldigt bra insyn till pingvinerna eftersom restaurangens ena vägg är i glas.
Vi väljer dock hellre att testa på Polar X-plorer som är den stora berg- och dalbanan. Lillkillen på 5 år och 110 cm får vänta med pappa medan jag och äldre sonen, 130 cm, ställer oss i kön – den längsta på hela Legoland.
Polar X-plorer är något helt extra. Efter den häftiga åkturen stannar vagnen framför en skärm där två legogubbar står och hackar i isen de står på, marken brakar – och vi rasar fem meter rakt ner! Snacka om hisnande! Lika häftigt som det var, lika mysigt är det att köra sakta förbi polarlandskapen i lego och sedan till slut förbi pingvinerna. En helt klart annorlunda berg- ochdalbanetur, värd sin halvtimme i kö!
Något kortare kö är det till nästa attraktion som är inne i en stor hangar. Där kan man vara sin egen pilot och bygga en alldeles egen åktur. Lite för häftigt tyckte sjuåringen, men roligt tyckte mamman.
Polarland är helt klart häftigt och att döma av köerna är det inget fel på attraktionskraften, men området känns ganska splittrat och skulle vinna på att ha något till för de små barnen.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024