Annons:

Hammam i elitklass

Anrika Sturebadet har slagit sig ihop med Bicky Chakrabortys Elite och öppnat Stockholms andra hammam. En annorlunda spaupplevelse där man blir skrubbad och intvålad.

Båtturen från Nybroviken i centrala Stockholm tar tio minuter. Sturebadets avdelning på Elite Hotel Marina Tower har egen ingång och det är knappt så att målarfärgen har hunnit torka när Travel News utsända kommer på besök.
Sturebadet har sedan tidigare två olika span i Stockholm, men här vill man satsa på ett annorlunda koncept med hammam i spamiljö.
Behandlingen inleds med att kroppen värms upp inne i hammamet.
Det består av vackra välvda rum med olika temperaturer och en navelsten där man traditionellt turkiskt ska ligga och bli skrubbad.
Jag blir dock förd in i ett avskilt rum där en stor bänk med fyra avrinningssilar gör att jag först tycker att den liknar ett obduktionsbord.
Den känslan försvinner hastigt när behandlingen börjar – vatten hälls över kroppen från olika håll, väldigt behagligt och nästan som en massage i sig själv. Sedan vidtar skrubbandet med en turkisk tvålhandske. Inte så behagligt, men säkert nyttigt att få bort all död hud.
Det skönaste momentet i behandlingen är helt klart skummassagen med skum från en traditionell turkisk hammamtvål. Lenare bubbor har jag aldrig upplevt!
50 minuter senare är jag babylen och väldigt avslappnad.
För att kyla ner kroppen hoppar jag ner i den vackra bassängen och tar några simtag.
Sturebadet Marina Tower kommer säkert att fylla sina lokaler med stressade storstadsbor som uppskattar närheten till havet, stan och lyxkänslan som Sturebadet är outstanding på att förmedla i sina anläggningar.

Tips 1: Ta båten ut till Elite Hotel Marina Tower. Vacker utsikt och smidigt transportsätt.
Tips 2: Köp hem någon av Kers-tin Florians produkter, då känns det som om du är på spa hemma i egna badrummet.
Prisexempel: Hammambehandling 50 min 1 195 kr

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024