Annons:

Travel News testar Viking Grace

En designupplevelse med mat, dans och spa för morgonpigga. Så kan man sammanfatta vår nya fartygsdrottning på Östersjön, Viking Grace.

Man ska vara morgonpigg för att resa med Viking Grace från Stockholm. Strax före 7.35 släpar vi oss ombord och märker genast den första förändringen. Ingen butik eller reception syns till, bara hyttkorridorer och hissar. Nöjesdäcken är förlagda till de översta däcken så att man ska ha närmare till sin hytt när man kommer ombord. När vi har varit inne och vänt i den fräscha hytten i nya kategorin seaside double med fönster och dubbelsäng, beger vi oss till däck nio. Den öppna delen arcade på babord sida sträcker sig upp tre våningar med enormt ljusinsläpp. Stora, prismaliknande lampor som sakta ändrar färg och rör sig upp och ner – bara ett exempel på den coola designen. Blicken fastnar ständigt vid specialdesignade lampor, möbler i roliga former och inredningsdetaljer.
De gröna väggarna med växter inne på Frank’s  – en av fem restauranger – påminner om fartygets miljövänliga ambition. Såväl drivmedel,  specialviner, spabehandlingar som LED-belysning är valda för sin ekologiska eller energibesparande inriktning. Bästa stället att bara njuta är champagnebaren Sea-more där man gärna hamnar både före och efter middagen. Bufférestaurangen är stor men variation i färger, mattor och möbler skapar en trivsam ”smårumskänsla”.
Spaanläggningen klår lätt sina gelikar på Östersjön, i alla fall om vi bortser från att örtbastun saknar doft, ångbastuns bänk är så het att vi inte kan sätta oss och att jag under min behandling kan nynna med i rockklassikerna som spelas däcket under. När vi ska kliva av har vi svårt att hitta utgången och vi är inte de enda. Kanske lär jag mig nästa gång, vilket lär bli snart – jag kryssar gärna med Grace igen.

Tips 1: Fler tvåmanshytter med sköna dubbelsängar.
Tips 2: Flotta champagnebaren Seamore.
Prisexempel: Insidehytt för två kostar från 340 kr. Dagskryss med fartygsbyte i Mariehamn från 75 kr. 

Heidi Rovén

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024