Annons:

Nytt hälsocenter botar vårdeppen

Vårljuset avslöjar obarmhärtigt all smuts som gömts i snön. Som alla år ger det mig en släng av vårdeppighet, och så var det också denna måndagsmorgon när jag vaknade upp på ett av Freys hotell för att testa deras nyöppnade Freys Health Academy.

Jag är inte dummare än att jag inser varför just jag skickats ut på detta uppdrag. I pressreleasen skriver Freys om att de skapat en helt ny plats för andrum och återhämtning med allt som behövs för att hantera stress och utmattning  –  terapi, coachning, meditation, naprapati,  yoga och ljusterapi – allt under ett tak. För både hotellgäster och folk utifrån.
Redan när jag kommer in i lokalen med de härliga rödvitrandiga tapeterna höjs humöret lite.  Annika Tell, Freys energirika hotelldirektör, leder vår meditation och tar med oss på en mental vandring  – ut på en soldränkt äng där jag nästan känner vinden i håret och morgondaggen i gräset.    
Sedan träffar jag naprapaten Teemu, som pratar varmt om sambandet mellan kropp och själ.  Han känns som en trollkarl när han konstaterar att ett av mina ben är längre än det andra – och genom att massera en ond punkt på höften får i gång muskler som inte velat jobba – vips är benen lika långa! Efter följer taktilmassage av lugna Susanne. Hon masserar mjukt beröringsreceptorerna i ryggen och frigör oxytocin, som är kroppens ”lugn och ro”-hormon. Och det kändes som om stressen rinner av mig efter beröringen.
Efteråt äter meditationsgruppen frukost med hotelldirektören, som berättar om när hon själv blev utbränd och drömde om ett center med allt samlat på ett ställe, terapeut, läkare och massör. Med Health Acacemy gick drömmen i uppfyllelse.  
Hur gick det då med min vårdeppighet?
Ja, det var faktiskt riktigt märkligt. När jag kom ut kändes jag hur vårsolen plötsligt värmde och det kändes som om rullgardinen gått upp – vårdeppan var över för detta år!

Kommentarer är stängda.