Annons:

Alaska – eldorado för naturälskare

Icelandairs nya linje till Anchorage öppnar upp Alaskas vildmark för svenskarna.

Med den nya isländska linjen via Reykjavik har restiden från Stockholm minskat från 18 till 12 timmar för turister som vill uppleva grizzlybjörnar, glaciärer som kalvar rakt ner i havet, fjordar och USA:s högsta berg.
– Alaska är en intressant destination med sin fantastiska natur och vildmark och har en bra potential för tillväxt.  Vår hub i Reykavik har det perfekta geografiska läget, säger Andrés Jónsson, Sverigechef för Icelandair.
Alaska är ingen massdestination. Av de cirka 2 miljoner turisterna varje år är 200 000 internationella.
– I stället för att de åker till Yellowstone eller andra nationalparker vill vi att de ska komma till oss, säger Jack Bonny, på Visit Anchorage.
Naturupplevelserna är outtömliga. För klättrare som vill bestiga USA:s högsta berg Mount McKinley i nationalparken Denali är Talkeena basen, 2,5 timmar norr om Anchorage. Ett alternativt transportsätt till Denali är tåglinjen Alaska Railroad. Nationalparken Lake Clark med fjordar, vulkaner, möten med urbefolkningen och laxfiske, tar du dig till på en timme från Anchorage, om du väljer att flyga med sjöflygplan.
Huvudstaden Juneau, i Alaskas södra delar, kan man bara resa till med båt eller flyg. Därifrån utgår många kryssningar med större kryssningsfartyg som går från hamn till hamn, med möjlighet till olika dagsutflykter och äventyr. Men det finns även nischade kryssningsaktörer där turisterna kryssar i små expeditionsfartyg, mer eller mindre lyxigt, där de exempelvis kan kliva ner i havskajaken direkt från båten.
– Vi vill att våra gäster ska komma riktigt nära naturen och lägger till där vi gör våra utflykter, från kajakpaddling till vandringar på glaciären. Och allt ingår i resan, säger Sarah Scoltock, pr-ansvarig på Un-Cruise Adventures.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024