Annons:

Grattis, Florida 500 år!

Samtidigt som Florida slår nya turistrekord firar solskensstaten 500-årsjubileet av Juan Ponce de Léons landstigning på en strand i närheten av Cape Canaveral.

Det verkar som att Norwegian valt rätt tidpunkt att starta långlinjen till Fort Lauderdale. 26 miljoner människor, varav 4,2 miljoner utlänningar, besökte Florida under årets första kvartal. Det är en ökning med 4,7 procent från i fjol, enligt turistorganisationen Visit Florida. Utländska turister har blivit allt viktigare för Florida sedan finanskrisen 2008.
Norwegians nya direktlinje till Fort Lauderdale, känt som USA:s Venedig på grund av stadens kanalsystem, kommer säkert att öka intresset för att resa till Florida.
– Försäljningen till Florida går mycket bra. När vi släppte biljetterna till Florida, Bangkok och New York i våras stod Dreamlinern fortfarande på backen. Trots detta överträffade försäljningen våra förväntningar, säger Åsa Larsson, informationschef på Norwegian.
När conqistadoren Juan Ponce de Léon landsteg på en strand i närheten av Cape Canaveral för 500 år sedan trodde han att han kommit till ytterligare en karibisk ö. Eftersom kusten var täckt av blommor döpte han platsen till Florida. Annars är de Léon mest ihågkommen för sin jakt på ungdomens källa. Något som ambitiösa entreprenörer i St Augustine, naturligtvis tidigt utnyttjade.
Annars är det kanske modernare attraktioner som nöjesfälten Disneyland i Orlando eller Universals Islands of Adventure som lockar resenärer. Sist men inte minst radar beacherna upp sig längs halvön Florida, där Fort Lauderdales sandstrand anses vara en av de främsta.

Kommentarer är stängda.