Annons:

Ett rum för sovsugna

Sovsugna efter en hektisk arbetsvecka checkar TN in på Scandic Park på Karlavägen för att testa de nya sovvänliga rummen, med inställbara sängar, sovkit och koffeinfritt kaffe och sen utcheckning.

På sängen ligger ett litet kit med sovmask och blå skumgummiöronproppar och väntar på oss. Men det första vi gör är att kasta oss på den omtalade sängen, som med hjälp av en fjärrkontroll kan ändra hårdhet efter önskemål och till och med ha olika inställningar för skuldror och rygg.  Sängen rör sig upp eller ner under oss, men vi tycker att det är svårt att avgöra vad som känns bäst och att det mer känns som att olika delar höjs och sänks än att hårdheten ändras. Men kul är det och skön är sängen! Saknar dock lite inställningstips.   
Före sängdags dricker vi koffeinfritt kaffe och grönt te, sätter Ipaden i högtalaren bredvid sängen och letar fram Spotifylistan med Scandics mjuka sovlåtar.
Innan jag somnar stör jag min sängkamrat, som ligger med sovmasken på, med att återigen försöka ställa in optimala sänginställningar. Sedan stoppar jag i öronpropparna trots att det är helt tyst i rummet  – ”sovrummen” på alla Scandichotell är placerade långt bort från ljudkällor som till exempel hissar.  Till min förvåning lyckas jag somna med de gröna skumgummipropparna i öronen och det kanske var bra – först när jag vaknar lägger jag märke till ljudet från ventilationen. Kuddarna var helt i min smak, men kanske kunde hotellet ha olika kuddar att välja på.  Att det letade sig in ljus under den tjocka gardinen skulle lätt kunna åtgärdas med en rullgardin.
Är vi nöjda då? Jodå, vi känner oss väldigt ompysslade, men kanske har jag för god sömn för att betala en hundring extra för ett sådant rum och Scandic kunde lätt höja konceptet ett steg. Sömnen då? Att vi sov i tio timmar är väl ändå ett bra betyg om något!  

Tips 1: Ställ in sängen innan du ska sova för att slippa störa sängkamrater.
Tips 2: Det är mörkt i rummet, men ljus letar sig in under gardinen. Använd masken om du är ljuskänslig!  

Kommentarer är stängda.