Annons:

HBTQ-spelen intar stockholm

200 000 besökare och 5 000 deltagare förväntas till Stockholm när HBTQ-spelen Eurogames arrangeras 5–9 augusti 2015. Niklas Ek, revenueansvarig på Freys Hotels, är med i arrangörsstaben.

Vad ska du göra på Eurogames?
– Jag spelar fotboll med Stockholm Snipers IF, så jag är med både som arrangör för fotbollsdelen och som spelare.

Vad är ditt intryck från tidigare Eurogames?
– Det är en folkfest. Man hänger med de andra i laget och träffar folk från hela världen. Generellt förknippas HBTQ-världen mer med nöjesliv och musik, så det är ett sätt för oss att träffas och umgås med likasinnade och visa för andra att vi faktiskt håller på med idrott också. Men det ingår även ett kulturellt och politiskt program.

Vad är det för nivå på tävlingarna?
– Väldigt varierande. Ledmotivet är ju att alla är välkomna, oavsett om man är trans, straight, gay, duktig eller inte duktig. Det finns olika klasser och några av deltagarna har varit med i stora mästerskap och är riktigt bra på sina sporter.

Hur tror du Stockholm klarar sig som värd för Eurogames?
– Jag tror att Stockholm kommer att göra det riktigt bra. Vi får väldigt bra stöd från Stockholms stad och det är viktigt. I Budapest 2012 fanns snarare en motvilja från staden. Organisationen gick rejält back ekonomiskt, eftersom de behövde kalla in stora polisstyrkor för skydd, och det var de tvungna att betala själva.

Kommentarer är stängda.