Annons:

7 afrikanska skidorter

Kan man åka skidor i Afrika? Javisst, men inte på Kilimanjaro, om du trodde det, utan längst i norr och längst i söder.

1. Chréa, Algeriet. På 1  500 meters höjd, bara 7 mil från huvudstaden Alger, ligger denna lilla, men natursköna skidort med tre liftar.

2. Tikjda, Algeriet. Vackra skidbackar i Djurdjura National Park med skogar av cederträd – och klara dagar med utsikt ända till Medelhavet.

3. Ifrane, Marocko. Lilla Schweiz, som byn kallas, byggdes av frans­männen under kolonialtiden. Här ­noterades Afrikas köldrekord vintern 1935, – 4 grader.
 
4. Mischliffen, Marocko. En stollift och en fallhöjd på 200 meter låter inte så värst. Men herregud, tänk på att vi befinner oss i Afrika.

5. Oukaimeden, Marocko. Afrikas högst belägna, snösäkraste och utan konkurrens bästa skidort. Toppstation på 3 258 meter, sex liftar och en 3 kilo­meter lång pist (Afrikarekord).

6. Tiffindell, Sydafrika. Känns som mellansvenskt vinterlandskap, men på 2  700 meters höjd. Sammanlagt 1 kilometer pist, dessutom skidut­hyrning, restaurang och stugby. tiffindell.co.za

7. Afri-Ski, Lesotho. En kilometerlång bygellift och några barnliftar. ­Afterski, skiduthyrning och skidlodger. Inte så imponerande kanske, men gott nog för skidsugna sydafrikaner som inte har råd att resa ända till ­Alperna. afriski.net

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024