Annons:

Scandic Hotels satsar på KRAV-frukost

Scandic hotell ska införa KRAV-märkt
frukost på samtliga 68 Scandic Hotel i Sverige, vilket innebär
3,5 miljoner hotellfrukostar i Sverige på ett år.

 
Satsningen är en del av Scandics miljöarbete,
med bland annat 8000 miljörum som till 97 procent är
återvinningsbara, källsortering på hotellrummen
och borttagning av återvinningsbara förpackningar.

 
– Allt fler kunder väljer bort alternativ som
inte tar hänsyn till miljön. De företag som inte
arbetar miljömässigt kommer inte att överleva på
sikt. Detta arbete blir en allt viktigare del av ledarskapet,
säger Roland Nilsson, vd och koncernchef för Scandic.

 
Att Scandic-frukostarna erbjuder KRAV-alternativ
innebär ett uppsving för ekologiskt odlade produkter.
Bland annat serveras 20 ton ekologisk mildost, 32 ton müsli
och 20 tankbilar mjölk på ett år.

 
– Ungefär 2 procent av livsmedelskonsumtionen
är KRAV-märkt. Att Scandic satsar på detta kan
dra producenterna framåt i och med att konsumtionen är
så stor och dessutom jämt fördelad över året,
säger KRAV:s vd Lena Söderberg.

Kommentarer är stängda.