Annons:

Hotelldirektör utan hotell

Hans gamla arbetsplats Scandic Slussen ska bli ett Hiltonhotell. Men själv fick hotelldirektör Pelle Lindberg, 42, kicken. Istället har han startat en egen nattklubb och blivit vd för Clarion Hotel Scandinavia, som ska bli Stockholms största hotell när det står klart.
Pelle Lindberg nytillträdd vd för Clarion Hotel Scandinavia som byggs i Stockholm

Så nu basar du för ett icke-existerande hotell vid Skanstull?
– Hotellet ska stå klart i april 2003 och få 535 rum. Vi är i dag två anställda, men ska om drygt ett år vara cirka 150 medarbetare. Men det var möjligheten att vara med och påverka redan under uppbyggnadsskedet som gjorde att jag nappade.
Behöver Stockholm ett nytt jättehotell ?
– Jag tror tidpunkten för bygget är rätt då vi öppnar 1 april 2003. Vi blir Stockholms största affärs- och konferenshotell i övre segmentet och tillsammans med Quality Hotel Globen, som också ägs av Choice Hotels, blir vi mycket konkurrenskraftiga vid mässor och kongresser.
Vad händer med din nattklubb BlueMoon Bar?
– Den lever vidare. Konceptet, som bygger på vårt live-band och deras show med soul/funk-covers på två pianon, percussion och sångare, är en succé. Köerna ringlar långa…
Kändes det inte snopet att bli sidsteppad när ”ditt” Scandic-hotell byter skepnad till Hilton?
– Egentligen inte. Att jag fick gå från Hilton/Scandic var nog en stark merit när Choice Hotels värvade mig. Jag känner våra största konkurrenter väl och för Hilton stod jag för helt ”fel” managementfilosofi. Jag fungerade nödtorftigt i det konceptstyrda Scandic men hade fungerat riktigt dåligt inom det helt toppstyrda Hilton.
Varför?
– Jag genomgick ett personlighetstest och jag hade låga värden. Omvänt, mina egenskaper som coach, strateg, entreprenör och kreatör var inte det som Hilton som sökte hos sina ledare.
Passar du bättre i Choice Hotels?
– Det är dessa egenskaper hos mig som Choice anser passar för att leda det nya Clarion-hotellet.

Katarina Eriksson

Kommentarer är stängda.