Annons:

My Air väcker många frågor

Marknads- och försäljningsbolaget My Air räknar fortfarande med att starta flygningar till Thailand för flygbolaget PB Airs räkning i sommar.

Svenska bolaget PB Air International, som skulle sälja flygbolagets resor, gick i skandalartad konkurs i vintras. 1200 resenärer har fortfarande inte fått någon ersättning. My Air vill ta vid där PB Air International misslyckades och inleda flygningar 1 juli. Men fortfarande i mitten på maj fungerade inte internetbokningen och telefonförsäljningen sköttes hemifrån. Och först vid samma tidpunkt registrerades bolaget hos Patent- och registreringsverket. Omständigheter som väckt frågetecken om hur seriöst och professionellt företaget är. Maria Florén, som står som vd i bolaget, menar att My Air haft otur med sin systemleverantör, som inte fått kreditkortsbetalningarna över nätet att fungera.
– Vi har inte velat dra på oss stora kostnader i inledningsskedet. Men vi ska flytta in i egna lokaler på Kyrkogatan i centrala Göteborg efter pingst, sade hon till Travel News den 17 maj.
För att övertyga tveksamma resenärer att ändå våga boka överväger My Air att inrätta en ”trygghetsgaranti” genom den advokatfirma bolaget anlitar. Det skulle innebära att resenärens betalningar förvaras på ett klientmedelskonto, och inte utbetalas till My Air förrän resenären checkat in på planet.
– Det är en fantastisk trygghet, eftersom ett klientkonto inte kan ingå i en eventuell konkurs, inte ens om advokatfirman går omkull, säger juridiska ombudet Jan Lindstrand på advokatfirman Anders Lindstrand.
Men det är ett adminstrativt komplicerat och för resebranschen mycket ovanligt tillvägagångssätt.
Jan Lindstrand beskriver My Airs ägare Narin Florén som en thailändsk entreprenör, som kom till Sverige för 20 år sedan. Han har bedrivit import/expertverksamhet med ris och begagnade reservdelar och även haft en resebyrå.
Att hustrun står som vd beror på att Narin Florén har en skatteskuld på 1,3 miljoner kronor som kronofogden hittills förgäves försökt driva in eftersom han saknar tillgångar. Enligt advokatbyrån förlorade Florén ett mål där skattemyndigheten krävde att pengar som förts över från Thailand till ett av hans bolag inte inkomstbeskattats.
KATARINA ERIKSSON

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024