Annons:

TUI startar lågprisflyg

TUI, där bland andra Fritidsresegruppen ingår, ger sig in på den expansiva tyska lågprisflygmarknaden. I december börjar det nystartade dotterbolaget Hapag-Lloyd Express att flyga från Köln/Bonn till runt tio europeiska destinationer. Initialt flyger bolaget på inrikeslinjer till Berlin, Dresden och München.

– Vi ska flyga på destinationer med stor potential vad gäller turism och affärsresande och köra point-to-point trafik med hög frekvens, säger TUI:s koncernchef Michael Frezer.
Första året kommer flygbolaget flyga med åtta Boeing 737-700 som chartras från tyska Germania Flugdienst Gmbh. Den tyska marknaden är TUI:s första steg in på den europeiska lågprismarknaden.
– Nästa steg blir troligtvis de mest befolkningsrika regionerna i Europa. Vi har inga planer på att starta i Skandinavien i dag, men på lång sikt är det är inte heller helt osannolikt, säger Anders Holst, koncernchef för Fritidsresegruppen.
Priserna kommer att ligga från 10 euro per person på inrikeslinjerna och från 25 euro per person på Europarutterna och biljetten ska förutom via internet och callcenters, säljas via resebyråledet.
TUI:s satsning är ett försök att försvara sitt tyska territorium innan lågprisbolagen fått ordentligt fotfäste på den tyska marknaden, som fortfarande är i sin linda vad gäller lågprisflyg.
Men konkurrensen hårdnar i rask takt och Hapag-Lloyd Express blir det fjärde flygbolaget som erbjuder lågkostnadsflyg från Tyskland, efter Ryanair, German Wings (startat av Lufthansas partner Eurowings) och Deutsche BA, som omvandlats till lågprisbolag och som Easyjet lagt ett bud på.
Karin Starkman Ahlstedt

Kommentarer är stängda.