Annons:

Goodjet satsar inrikes

Flera turer om dagen och flera tusenlappar billigare än SAS och Malmö Aviation. Det utlovar Goodjets vd när lågkostnadsbolaget från och med slutet av oktober startar dagliga inrikesturer i peaktid från Arlanda till Göteborg och Malmö. Samtidigt drar Goodjet in sina Parisflygningar från Skavsta och övergår till Arlanda.

– Vi har fått ett fantastiskt mottagande av Skavsta, men för att maximalt kunna utnyttja vår flygplansflotta inrikes, måste vi samla alla flygplan till Arlanda, säger Reidar Svedahl.
Kostnadsökningen på Arlanda räknar Svedahl med att täcka via antingen ”några passagerare till per tur” eller att biljettpriserna måste öka med ”en till två hundralappar”. Goodjet tog sin fjärde Airbus 320 (180 passagerarsäten) i drift i slutet av augusti till linjen Arlanda-Nice, och ska fylla på med ytterligare två A320 från Transair när inrikesflygningarna börjar.
Enligt Reidar Svedahl har flygningarna till Nice haft ”enormt bra beläggning hela tiden” med en kabinfaktor mellan 80 och 100 procent.
– Paris har också bra beläggning runt helgerna, men vi har haft svårare att fylla mer än halva Paristuren måndag-onsdag. Där räknar vi med att affärsresebyråerna börjar boka fler resenärer när vi flyttar till Arlanda. Vi koncentrerar oss också mer på den franska marknaden och det börjar ge bokningsresultat.
Enligt Reidar Svedahl skriver Goodjet dagligen avtal med ett tiotal agenter per dag i Norge och Sverige.
– Vi för samtal med Nyman&Schultz, Ticket och Bennett BTI och hoppas att snart ha avtal klara, som vi har med exempelvis Resia. I början av september räknar vi med att ha tecknat avtal med 80 procent av resebyråledet.
Hemtagningarna av övergivna Transjetpassagerare har gett stora PR-effekter för Goodjet.
– Det är en trevlig bieffekt, som vi självklart hoppades på. Men vi gjorde det för att vi tyckte synd om passagerarna och att hela branschen skulle ta stryk om ingen löste problemet.
Klarar Goodjet ekonomin?
– Ja, och vi räknar med att få in ytterligare 100 miljoner i en nyemission, säger Reidar Svedahl.
ULF WALLIN

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024