Annons:

Affärsresandet spås öka

Affärsresandet kommer att öka de närmaste sex månaderna. Det visar en färsk undersökning från konsultföretaget Accenture, som tillfrågat amerikanska och brittiska affärsresenärer.

– Vi ser tendenser att affärsresandet är på väg att återgå till nivåerna före 11 september. Men resebranschen genomgår en förändring och måste förstå att affärsresenärerna ställer nya krav på branschen i och med att antalet flyg- och hotellalternativ ökar, säger Stefan Brundin, associate partner på Accenture.
Enligt konsultbolaget kommer de billigare flygbolagen och mellanklasshotellen att ta marknadsandelar när resandet tar fart igen. Fler än tidigare, 17 procent av amerikanerna och 30 procent av britterna, kommer att prioritera billigare flygbolag,
Men för amerikanerna är det inte bara prisnivån som styr. 68 procent av amerikanerna hävdade att lojalitetsprogrammen styr deras resebeslut, medan lika stor andel av britterna hävdade motsatsen.
Mer än hälften, 52 procent, av de tillfrågade sade att deras företag ökat användningen av telefon- och videokonferenser för att minska resekostnaderna.
American Express International Business Traveler Survey uppvisar också en uppåtgående trend. 56 procent av resenärerna (i Europa, Nordamerika, Latinamerika och Asien/Australien) tror att affärsresandet kommer att ligga på samma nivå medan 35 procent tror på en ökning. 29 procent av europeerna tror på ökat resande nästa år.
Ett år efter 11 september känner sig 88 procent säkra vid flygningar.
Karin Starkman Ahlstedt

Kommentarer är stängda.