Annons:

Störst nedgång för svenska hotell

Svenska hotell har drabbats mer än de i övriga Europa av den ekonomiska nedgången i världen.

Yielden, (enhetsintäkten) minskade med 9.8 procent till 92,87 euro, vilket innebär att de svenska hotellen hade den största nedgången i yield i Europa. Det visar en undersökning gjord av PKF Hotel Consultancy Services och som avser det finansiella året som slutade sista mars i år.
Överlag klarade sig dock hotellen i Europa bättre än de i Mellan Östern, Sydasien och Afrika. Det genomsnittliga rumspriset ökade med 2,2 procent till 117.04 Euro, men samtidigt minskade beläggningsgraden med 3,5 procent till 68,2 procent. Yielden minskade med 1,3 procent till 79.86 euro, vilket var mindre än väntat med tanke på effekterna av 11 september.
– Påverkan av den ekonomiska avmattningen i USA och efterdyningarna av 11 september kombinerat med politisk och ekonomisk osäkerhet i många länder, har påverkat turismen. Det finansiella året som slutade i mars 2002 var ett ovanligt tufft år för hotellen, säger Melvin Gold, vd för PKF Hotel Consultancy Services.
– Europa har visat en uppmuntrande liten nedgång av rumsyielden och har drabbats mindre än Mellan Östern, Afrika och Sydasien. Situationen är fortfarande osäker. Men hela hotellsektorn har börjat återhämta sig, om än långsammare än väntat.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024