Annons:

SAS mest känt – men Goodjets annonskampanj bäst

SAS är fortfarande det överlägset mest kända flygbolaget i Sverige, men folk jobbar hellre för KLM.

Goodjet lyckades lyckades bäst i sina reklamkampanjer – fram till schismen med Transair.
Det visar en varumärkesundersökning från Resurs. Totalt telefonintervjuades 500 svenskar i slutet av november. De traditionella, kända internationella flygbolagen, som SAS, British Airways, Lufthansa och Finnair befäster sina positioner som starkaste varumärke när det gäller kännedom och folks acceptans för att resa med bolagen.
Men när det gäller hur bolagen sköter sin marknadsföring och om de särskiljer sig i förhållande till konkurrenterna är det de nya uppstickarna som gjort intryck i konsumentledet. Här är det Goodjet, Ryanair, Malmö Aviation och City Airline som kommer högst.
– Det är kul att uppstickarna vågat satsa på lite annorlunda reklam och fått folks uppmärksamhet för det, säger Hans Remvig, som gjort undersökningen på Resurs.
SAS, som anses ha det starkaste varumärket, men kännedomen om bolagets reklamkampanjer är låg och för de som sett den framstår den som slätstruken enligt undersökningen. Generellt har de traditionella flygbolagens reklamkampanjer svårt att särskilja sig.
– De etablerade bolagens reklambyråer får nog tänka till. Kampanjerna verkar inte vara tillräckligt tydliga. Långsiktigt kan därför bolag som Goodjet vinna mark när det gäller varumärkeskännedom, säger Hans Remvig.
Tanken är att undersökningen ska bli årligt återkommande. För de flygbolag som köper undersökningen presenteras resultatet även nedbrutet i variabler i form av civilstånd, kön, hushållsinkomst med mera hos de tillfrågade.
ULF WALLIN

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024