Annons:

Företag kanlättare boka lågprisflyg

Resebyråerna velade om de skulle sälja Goodjet-biljetter eller ej. Men företag som använder Amadeus självbokningsprodukt Aergo kommer från och med i år att själva kunna boka lågprisflyg.
Hittills har företagen som använt Aergo ( tidigare Amadeus Corporate Traveller) bara kunnat boka flyg som ligger i Amadeus globala bokningssystem (GDS) och företagets egna avtalspriser med flygbolagen.
Men i den nya versionen som lanseras globalt under första kvartalet ges även plats för de större lågprisbolagen, som vägrat att distribuera sig genom GDS-systemen, som Ryanair och EasyJet.
Aergo hämtar bokningsinformationen – genom verktyget FareChase – direkt från lågkostnadsbolagens hemsidor. Det enskilda företagets resepolicy avgör sedan om resenären kan boka lågprisalternativet.
– Företaget kan till exempel bestämma att resenären ska boka lågprisflyg om det är väldigt mycket billigare än annat flyg. Är det däremot bara något billigare äts kanske besparingen upp av ökade administrativa kostnader, säger Ian Wheeler, vd för Amadeus e-handelsenhet E-Travel.
Det är kundkravet som tvingar Amadeus att göra lågprisflyg tillgängligt i Aergo, trots att dessa aktörer står utanför GDS-systemet, Amadeus finansiella grundbult.
– Vi vill erbjuda marknaden ett bokningsverktyg som innehåller de för kunden viktigaste leverantörerna. Naturligtvis önskar vi att de s k lågkostnadsbolagen går via Amadeus centrala system för att uppnå högsta effektivitet. Men Aergos innehåll är oerhört viktigt och därför har vi valt att öppna upp det för icke- Amadeusanslutna flygbolag, kommenterar Ian Wheeler.
Katarina eriksson

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024