Annons:

Hiltons expansion läggs på is

När Hilton förvärvade Scandic planerades 20 hotell i Norden inom en tvåårsperiod. Efter drygt ett och ett halvt år finns sammanlagt sju Hilton-hotell i regionen och planerna att uppgradera fler Scandic-hotell till Hilton har lagts på is.

– Det vore önskvärt med ett Hilton-hotell i Göteborg. Annars har vi inga konkreta planer just nu utan avvaktar en mer permanent återhämtning, säger Frank Fiskers, vd för Scandic Hilton i Sverige.
Anledningen till att satsningen fördröjts är att marknadsförutsättningarna förändrats radikalt sedan förvärvet sommaren 2001.
– Störst effekt av nedgången har vi sett just i övre segmentet som Hilton verkar i. Därför har det inte varit lika angeläget att uppgradera Scandic-hotell till Hilton längre. Bäst har midmarket-segmentet, där Scandic finns, klarat sig.
Den nordiska delen av Scandic Hilton har känt av nedgången mindre än internationellt.
– Det är stabilare här uppe, eftersom vi har en stark inhemsk marknad. I Tyskland och Frankrike har det varit mycket tuffare.
Integrationen med Scandic har gått snabbare än väntat och även gett större årliga kostnadsbesparingar. Årligen rör det sig om 10 miljoner pund i kostnadssynergier.
– Vi har gjort stora besparingar bland annat genom att göra Scandics lojalitetsprogram till en del av Hiltons. Även på it-sidan har vi kunnat spara mycket, säger Frank Fiskers.
Karin Starkman Ahlstedt

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024