Annons:

Software byter till Park Inn

Software-gruppen tar sina fjorton hotell och lämnar Sweden Hotels.- Vi är ett entreprenörföretag och ser vår chans att expandera inom SAS Park Inn-koncept, säger Software Hotels VD Börje Nordberg.

Travel News avslöjade redan i förra numret att Sweden Hotels enskilt viktigaste gruppering, Software, var på väg att lämna hotellkedjan. De är inte intresserade av att delta i det masteravtal Sweden Hotels skrivit med Mariott om varumärket Ramada. Precis som många andra medlemmar i Sweden Hotels fruktar Software att licensavtalet med Ramada ska bli alldeles för dyrt.
– Vi har utrett denna fråga noga och undersökt alla existerande alternativ på den svenska marknaden. Att gå in i Ramada skulle för oss kosta mer än det smakar, säger Börje Nordberg.
Software-gruppen valde att gå till konkurrenten – expanderande Rezidor SAS Hospitality.
De fjorton hotellen utgör nu den skandinaviska introduktionen av Park Inn-konceptet – en internationell kedja av mellanklasshotell.
– Vi vill expandera och bli stora. Tidigare har vi inte haft pengar för att investera, men nu har vi saker på gång. Genom att vi kommer in i Park Inn tror jag också att vi får högre lönsamhet, säger Börje Nordberg.
Softwares avhopp ställer förstås till problem för Sweden Hotels. De kommer inte att kunna konvertera så många hotell till Ramada som de hoppats inom utsatt tid. Hotellkedjans VD, Håkan Ekengren, garanterar dock att avhoppet inte stjälper avtalet med Ramada.
Under TUR-mässan i Göteborg presenterar Sweden Hotel den första medlemmen som konverterat till Ramada; Hotell Östersund. Men irritationen mot Softwares plötsliga avhopp går inte att dölja.
– Det är anmärkningsvärt att Software formellt begår avtalsbrott. De hade kontrakt med oss fram till årsskiftet, men nu får de köpa sig ut, säger Håkan Eken-gren.
Han är inte förvånad över Softwares avhopp. Däremot förvånas han över deras val av partner.
– Park Inn är ett trestjärnigt lågbudgetkoncept och jag tycker att Softwares hotell borde ligga i ett bättre segment. Vi inom Sweden Hotels kommer att höja oss ett snäpp när fler hotell konverterat till Ramada – och konkurrera med SAS Radison-konceptet.
Han får mothugg av Softwares VD Börje Nordberg.
– Park Inn ska ha minst samma klass som Ramada. Vi tillhörde det bästa inom Sweden Hotels och eftersom vi blir en tidig medlem i Park Inn kommer vår kedja att vara ett genomsnitt för hur Park Inn ska utvecklas.
Stefan Sjödin

Kommentarer är stängda.