Annons:

Scandic ratar nya stjärnmärkningen

Hotellkedjan Scandic Hotels tänker inte stjärnmärka sina 65 svenska hotell enligt den nya hotellklassificeringen - trots att vd:n Frank Fiskers varit med och beslutat om det i sin roll som ledamot i Svenska Hotell- och Restaurangföretagarnas (SHR) styrelse.

Det skriver tidningen Restauratören.
– Det är ett stort beslut och lite besvärande eftersom jag varit med och tagit fram det här, säger Frank Fiskers till tidningen.
Det nya klassficieringssystemet omfattar 130 kriterier, som avgör hur många stjärnor, från 1-5, hotellen får. Men Scandic/Hilton-koncernen tänker endast låta klassificera sina fyra Hiltonhotell.
Anledningen till att Scandichotellen hålls utanför är att Scandic lägger stora resurser på att bygga varumärket för att profilera sig mot andra kedjor. Fiskers menar att varumärket riskerar att komma i andra hand om man klassificerar hotellen och att kunderna väljer hotellen utifrån det.
Även Radisson SAS tvekar inför att stjärnklassa sina hotell och Choice Hotels tänker i första skedet bara klassificera sina sju hotell i Stockholm.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024