Annons:

Stjärnorna som föll

Besvikelsen är stor mot de kedjor som säger nej till hotellklassificering.- Jag är väldigt förvånad över hotellens reaktion. De tänker för kortsiktigt, för snävt, säger Catharina Hamilton på Congrex Stockholm.

Tre tunga hotellkedjor har orsakat grus i maskineriet. Den frivilliga hotellklassificering SHR beslutat införa går inte så smidigt som man först hoppades.
Scandic Hilton väljer att hålla sina 65 Scandichotell utanför av rädsla för att varumärket ska komma i andra hand – efter stjärnsystemet.
Radisson SAS säger att de inte vill vara med om klassificeringen inte blir obligatorisk.
-Vi avvaktar just nu, säger affärsutvecklingschef Claes Lijvin. Om inte Scandic-hotellen går med ser jag ingen anledning till varför vi ska gå med.
Och Choice Hotels är irriterade på att klassificeringen ska gälla hela landet. I första skedet låter de bara klassificera de sju hotellen i Stockholm.
De stora kongressarrangörerna tillhör de aktörer som drivit frågan om hotellklassificering hårdast. Hos dem är besvikelsen över hotellkedjornas agerande stort.
– Jag tycker att hotellen måste tänka stort, och inte bara titta på sin egen lilla horisont. Hotellklassificeringen gäller Stockholm som marknadsplats, att lyckas sälja Stockholm internationellt. Det är märkligt att de inte kan gå med i detta, säger Catharina Hamilton på Congrex Stockholm.
– Däremot förstår jag dem som tycker att en klassificering är onödig utanför de stora städerna.
Men hon tror, precis som Mats Huldth från SHR, att de tveksamma hotellkedjorna inte kan stå utanför i längden.
– Jag tror att Scandic och Radisson SAS kommer med längre fram. De bevakar varandra nu och det är bara naturligt. Så var det i Danmark med. Men det finns ett starkt tryck från konsumentgrupperna som gör att de nog inte kan stå utanför i längden säger Mats Huldt.
Stefan Sjödin

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024