Annons:

Elite Hotels och Best Western går skilda vägar

Till slut brast tålamodet.Hotellkedjan Best Western ställde ett ultimatum till sina medlemmar Elite Hotels:Anpassa er eller hoppa av.Elite Hotels hoppade.

Under nästan fem år har det spekulerats i att Bicky Chakraborty ska plocka bort sina hotell från Best Western. Trots att han tillhört kedjan har han valt att profilera sina hotell under det egna namnet Elite.
Den 10 juni meddelade Best Western och Elite Hotels i ett gemensamt meddelande att de går skilda vägar.
Best Westerns nyblivne ordförande, Jan Kristiansson, säger:
– Jag har fört samtal med dem de sista två veckorna. Under många år har vi ju försökt övertyga Elite om att anpassa sig till reglerna om profilering. Men till slut kommer man ju till en punkt när man måste välja.
Var det ett ultimatum?
– Ja.
Elite Hotels lämnar från och med den första januari den kedja de för tjugo år sedan var med att grunda. Med sig tar de fjorton hotell. Kännbart för Best Western som sedan bara består av 34 hotell. Om övriga medlemmar stannar vill säga.
– Vi tappar förstås intäkter till organisationen och vi tappar täckning i åtta-tio städer. Men vi hoppas inom en kort period kunna hitta attraktiva och fullgoda ersättare, säger Jan Kristiansson.
Elite Hotel ska inte ansluta sig till en annan hotellkedja. Istället satsar de ytterligare på att profilera och stärka det egna namnet.
– Vi anser att vi har bärighet i vårt eget varumärke, säger Peter Storckenfeldt, marknads- och försäljningschef på Elite Hotels.
Enligt honom kan det snart bli tal om nyförvärv.
– Det finns ett antal orter vi är intresserade av. Det gäller bara att hitta rätt hotell.
Stefan Sjödin

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024