Annons:

Hilton skyltar om till Scandic

De två konverterade före detta Scandichotellen Hilton Infra City i Stockholm och Hilton Linköping skyltas åter om till Scandichotell.

– Efterfrågan från internationella och svenska gäster i det övre segmentet har varit för låg, säger Martina Frisk, mediakoordinator för Hilton Scandic.
Det är främst affärsresenärer inom IT och telekom som svikit de nya Hiltonsatsningarna och tvingar koncernen till denna prestigeförlust.
För att få tillbaka kunder, främst svenska och nordiska, till hotellen tvingas Hilton skylta om, sänka priserna och dra ned på den höga servicenivån. Exempelvis försvinner 24 timmars rumsservice och det blir mer självbetjäning vid frukosten.
Av Hiltons storsatsning i Norden, där 20 Scandichotell ursprungligen skulle konverteras till Hilton, återstår nu bara två hotell, Hilton Slussen i Stockholm och Hilton Malmö City.
Ombyggnationen av Scandic i Helsingfors till Hilton fullföljs dock enligt plan. Om och när det blir aktuellt att fortsätta konverteringen till Hilton berör på marknadsläget.
– När marknadssituationen ändras kommer vi att se över möjligheterna för både Hilton och Scandic, säger Martina Frisk.
Hilton Scandic räknar inte med att behöva säga upp personal utan att dessa kan förflyttas till Scandics andra hotell i Stockholm, Linköping och Norrköping.
Hiltons numera enda hotell i Stockholm, Hilton Slussen, har dock klarat årets fem första månader bättre än genomsnittet för Stockholmshotell i det övre segmentet enligt Pandox, som äger hotellfastigheten.
– I detta segment har intäkter per tillgängligt rum minskat med 5-10 procent. Där ser vi att Hilton Slussen klarat sig väsentligt bättre, säger vd Anders Nissen till Nyhetsbyrån Direkt.
KATARINA ERIKSSON

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024