Annons:

Flygbolag kan stämmas för 11 september-attack

Boeing, American Airlines och United Airlines kan komma att stämmas för de dödsfall och personskador som inträffade på marken vid World Trade Center i samband med terrorattacken den 11 september 2001.

En distriktsdomstol i New York nekade på tisdagen flygbolagen, flygtillverkaren och fastighetsägaren till WTC immunitet mot framtida stämningar för eventuella försummelser som bidrog till att människor på marken omkom vid terrorattacken.
– Även om det är sant att terrorister aldrig tidigare medvetet flugit flygplan in i byggnader, kunde flygbolagen rimligtvis förutse att krascher som orsakar död och förstörelse på marken var en fara som kunde uppstå om flygkapare tog kontroll över ett plan, säger distriktsdomare Alvin Hellerstein enligt Reuters och nyhetsbrevet Airwise News.
American, United och Boeing som ansökt om immunitet kommer att överklaga beslutet.
Efter 11 september-attacken skapade den amerikanska kongressen en kompensationsfond för att snabbt kunna bistå skadade personer och anhöriga till personer som omkom vid attacken ekonomiskt. De som accepterade pengar från fonden förband sig samtidigt att inte delta i någon juridisk process, medan de som söker stämning inte kan erhålla utbetalning från fonden.

Kommentarer är stängda.