Annons:

Lufthansa eller British Airways för Swiss?

All handel med aktier i flygbolaget Swiss stoppades på börsen under måndagen. Börsstoppet gäller fram till 13.00 idag, tisdag, schweizisk tid.

Bolagsledningen håller en presskonferens idag och spekulationerna gäller om Swiss låter sig köpas av Lufthansa, lierar sig med British Airways i Oneworld-alliansen eller rent begär sig i likvidation.
Swiss blöder ekonomiskt, under bolagets första 1,5 år efter rekonstruktionen från konkursade Swissair förlorade schweizarna cirka 8 miljarder kronor. I början av sommaren meddelade bolaget att en tredjedel av de 9000 anställda måste bort samtidigt som antalet flyglinjer och flygplan begränsas.
Koncernchefen Andre Dose har sagt att Swiss, som förlorar 50 miljoner schweizerfrancs per månad, långsiktigt är i behov av ett kapitaltillskott på 500 miljoner SFR (2,9 miljarder SEK).
Lufthansas bud för att ta över Swiss är att betalning sker i Lufthansaakter, samtidigt som de schweiziska ägarna täcker upp Swiss underskott vid ett samgående. Om Lufthansa köper Swiss räknar flygbranschen med ytterligare nedskärningar av personal och flotta.
British Airways bud inkluderar också ett ekonomiskt kapitaltillskott från de schweiziska ägargrupperna, men sannolikt mindre nedskärningar i bolaget.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024