Annons:

Slaget om lågkostnadsflyget är över

Ryanairs vd Michael O`Leary tror inte att det dyker upp fler lyckosamma lågkostnadsflygbolag i Europa.

– Slaget om lågkostnadsflyget är avgjort. Om inte vi eller Easyjet gör några fundamentala misstag finns det inte plats för några andra framgångsrika konkurrenter, säger O`Leary som helt räknar bort konkurrenter som Virgin Express.
Han ser sitt eget bolag Ryanair som det enda verkliga lågkostnadsbolaget i Europa, medan Easyjet erbjuder ett lägre prisalternativ till reguljärbolagen från storstädernas huvudflygplatser.
På en presskonferens i Stockholm klargjorde Michael O`Leary att han inte ser något hot från EU-kommissionen mot de avtal som Ryanair skrivit med kommunalt ägda flygplatser i exempelvis Strassbourg och Charleroi.
– Vi sponsras inte otillåtet. Vi räknar med att EU-kommissionen presenterar ett ramverk som godkänner att offentliga flygplatser kan konkurrera med privatägda.
– Huvuddelen av våra inkomster kommer från privata flygplatser eller offentliga där vi betalar fullt pris, säger Michael O`Leary.
Han bekräftade också att Ryanair startar minst en ny hubflygplats nästa år, och att Skandinavien, där Skavsta (9 linjer och 86 000 passagerare i september) redan är etablerad, är en av flera tänkbara nya platser.
Enligt O`Leary står ett fyrtiotal flygplatser dessutom i kö för att få dit det irländska bolaget.
Ryanair fortsätter därför etableringen på internationella andrahandsflygplatser i Europa före en eventuell inrikessatsning i exempelvis Sverige.
– Men vi räknar med fler rutter till Skandinavien och Finland nästa sommar.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024