Annons:

City Airline ny utmanare mellan Göteborg-Birmingham

City Airline har gett sig in i ett flygkrig på affärsreselinjen Göteborg-Birmingham mot brittiska Duo Airways.

Duo ägdes tidigare av Maersk Air och flög sträckan som en British Airways-franchise. När samarbetet mellan BA och Duo, som numera ägs av flygbolagets ledning, upphörde i slutet på oktober vågade City Airline utmana.
– Det är ett risktagande, men vi har en bättre tidtabell, finns i resebyråernas bokningssystem och genom vår codeshare med British Midlands når vi ut till den brittiska marknaden. Bokningsläget inför första veckan indikerar att vi tagit 70 procent av marknaden på sträckan, framför allt företagskunder, säger Tom Ericsson, vd för City Airline.
STS-ägda City Airlines målgrupp är storföretag i Göteborg och Västsverige med behov av tidseffektiva nonstoplinjer till städer som annars bara nås genom mellanlandning. Linjerna till Manchester och Helsingfors har varit framgångsrika. Däremot blev linjen till London Gatwick ett dyrköpt äventyr och lades ner tidigare i år.
Göteborgslinjen är en av Duos 12 utrikeslinjer från Birmingham. Bolaget fortsätter även att flyga på Stockholm, där bolaget saknar direkt konkurrens till skillnad från Göteborg.
– Visst kan det bli kämpigt i Göteborg, men vi har attraktiva priser med business class-service och har kontakter med våra gamla stamkunder, säger Annika Brune, nordisk försäljningschef på Duo.
Från början hade Duo planerat försäljning endast via telefon och internet i Sverige, men förhandlar nu med Amadeus för att bli tillgängligt i resebyråernas bokningssystem.
KATARINA ERIKSSON

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024