Annons:

SHIE-mässan bjuder in kvalitetsbesökare

Konferensköpare från städer utanför den dominerande Mälarregionen har tidigare i stort sett lyst med sin frånvaro på SHIE-mässan. Därför satsar mässan i år, enligt internationellt manér, på ett kallat "hosted buyer programme".

Speciellt inbjudna erbjuds subventionerade resor med specialanpassat program. Resorna från Göteborg, Malmö, Sundsvall, Eskilstuna, Gävle, Linköping, Norrköping beräknas ge 400 extra besökare.
– Våra samarbetspartners är bland andra Hilton, Scandic och SJ. De kan hjälpa oss att hitta de stora konferensköparna Vi arbetar kontinuerligt med öka kvalitén på besökarna, säger Tina Fridh, projektledare på SHIE-mässan.
För att ytterligare underlätta för västliga besökare blir det i år premiär för ett specialchartrat SHIE-tåg den 28 januari från Göteborg till Stockholm.
Ett ökat antal internationella utställare och besökare har lett till att seminarier på engelska planeras varje dag. För att locka besökare från den hårt drabbade eventbranschen satsas starkt på ett utökat seminarieprogram på Event Solutions, eventdelen av mässan, med talare som bland andra Dave Sibley, vd för MTV i Europa och författaren Patricia Esgate.
Ett problem inom mötesindustrin är att få det stora antalet organisationer att jobba åt samma håll. Därför arrangeras en paneldebatt med ledande personer inom mötesindustrin:
– Varje organisation, som till exempel MPI, HSMAI, ICCA, SBTA SITE med flera får fem minuter att berätta varför de existerar. Sedan debatteras hur samarbetet kan se ut och hur man gemensamt ska kunna göra Sverige till världens bästa mötesland, säger Tina Fridh.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024