Annons:

SAS direktkonkurrerar med Skywayslinjer

Scandinavian Airlines öppnar direktlinjer från Stockholm till Dublin och Edinburgh i vår. Samtidigt återupptar flygbolaget trafiken till Skellefteå.De tre linjerna öppnas den 28 mars.

Det är tack vare Scandinavians sänkta kostnader, som genomförs inom ramen för SAS-koncernens omfattande sparprogram, som skapar möjlighet att öppna nya direktlinjer ut från Stockholm. Genom att flygplan och piloter nu är stationerade i Sverige blir kostnadsbasen för Scandinavians Sverigetrafik och direktlinjer från Sverige allt billigare.
– Det är trevligt att åter kunna presentera nya destinationer i vårt program. Målsättningen är att utveckla som många internationella nonstoplinjer som möjligt, säger Hans Enelius, resultatansvarig för Scandinavian Airlines Sverige.
SAS återinträde på Skellefteålinjen blir en negativ överraskning för flygbolaget Skyways, som övertog trafiken när Scandinavian lade ner flera inrikeslinjer senhösten 2002 och har varit den enda aktören på denna linje sedan dess.
Skyways flyger även linjen Stockholm – Dublin.
– Visserligen äger vi 25 procent i Skyways, men vår ägarandel påverkar inte besluten. Mitt jobb är enbart att se till Scandinavian Airlines intressen.Vi sköter våra affärer, Skyways sköter sina.
– Skellefteå med cirka 200 000 årspassagerare stod först på vår lista, men de övriga inrikeslinjer vi senast lagt ned är också intressanta, säger Hans Enelius och öppnar därmed för en återkomst på bland annat Kristianstad, där Skyways också gick in efter SAS utträde hösten 2002.
Hans Enelius räknar med att Edinburugh och Dublin i första hand kommer att locka privatresenärer.
– Affärsresandet ligger troligtvis kring 10 procent på de linjerna, säger han.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024