Annons:

SAS toppchefer sänker sina löner

SAS toppchefer sänker sina löner med 10 procent vid årsskiftet.

Förutom Jörgen Lindegaard och den övriga koncernledningen går även Scandinavian Airlines ledning samt cheferna för SAS Technical Services och Scandinavian Ground Services ner i lön.
Toppchefernas lönesänkning ska ses i ljuset av att nya kollektivavtalsförhandlingar med de anställda väntar under nästa år.
– Medarbetarna i SAS har gjort stora uppoffringar för att vända företagets negativa utveckling och mer kommer att krävas i kollektivavtalsförhandlingarna. I dagens knivskarpa konkurrens måste produktiviteten upp ytterligare – och det gäller alla personalgrupper. Företagsledningen kan inte jobba fler timmar om dygnet, däremot kan vi ta mindre betalt för de timmar vi lägger ner, säger Jörgen Lindegaard till SAS interntidning Inside.
Han förnekar att företagsledningen förbereder lönesänkningar för stora personalgrupper, men säger att ”konkurrenssituationen ställer krav på ändrade löne- och arbetsvillkor för vissa medarbetare”.
– Lönesänkningen bör betraktas som en viljeyttring och en påminnelse om att vi alla sitter i samma båt och har ett gemensamt ansvar för vår framtid.
Det är en permanent sänkning av grundlönen som även påverkar den rörliga lönedelen eftersom den i sin tur är relaterad till grundlönen.
SAS styrelse har också begärt 10 procent lägre styrelsearvoden vid bolagsstämman i april.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024