Annons:

Ryanair ökar men tvingas vinstvarna

Lågkostnadsbolaget Ryanairs trafik ökade med 54 procent till 6,1 miljoner passagerare under det fjärde kvartalet 2003.Trots de positiva siffrorna tvingas irländarna vinstvarna.

Det stora bakslaget för Ryanair är EU:s kommande beslut att stoppa statsstöd i form av lägre flygplatsavgifter. Det kan bland annat innebära att Ryanair tvingas tillbaka motsvarande 100 miljoner som bolaget fått av den vallonska delstatsregeringen för att flyga på belgiska Charleroi.
– Det här är det värsta tänkbara beslut för ossoch för alla kunder som vill flyga billigt, kommenterar vd:n Michael O´Leary.
Trots vinsten störtdök därför Ryanairs aktie med 31 procent.Även konkurrenten Easyjet drogs med i aktiefallet.
Under det fjärde kvartalet sjönk Ryanairs enhetskostnad med 8 procent och vinsten ökade med 10 procent till 450 miljoner kronor.I genomsnitt betalade Ryanairs passagerare 391 SEK per enkelresa i Europa under perioden oktober-december 2003. Det var 11 procent lägre än året innan och bolaget bedömer att prispressen fortsätter.
– Vi är mycket nöjda med den kraftiga trafik- och vinstökningen under vårt tredje kvartal vilket demonstrerar vår lyckade strategi för snabb expansion genom nya baser i Europa under 2003, säger Michael O´Leary.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024