Annons:

Bmi-ilska mot BA-samarbete

Brittiska Bmi, som till 20 procent ägs av SAS, har protesterat till EU-kommissionen mot det föreslagna kommersiella samarbetet mellan British Airways, Iberia och BA-partnern GB Airways. Bmi kräver bland annat att BA och Ibera tvingas avsäga sig slots på London Heathrow för att samarbetet ska få godkännande.

– De påstådda förbättringarna är helt felaktiga och kommer att få en negativ inverkan på konkurrenssituationen mellan Storbritannien och Spanien, säger Bmi:s chefsjuist Tim Bye.
BA har kritiserats av andra flygbolag för att försöka kapa åt sig så många slots som möjligt innan EU och USA:s transportmyndigheter eventuell når en överenskommelse om Open skies. Kritiken har bland annat gällt att BA får ta över flera av krisdrabbade Swiss Heathrowslots i utbyte mot att ekonomiskt stödja Swiss.
– Men så agerar många flygbolag på sina hemmamarknader, säger SAS informationsdirektör Hans Ollongren som inte är särskilt upprörd över att övertagande av slots ingår i BA-Swiss-uppgörelsen.
Däremot har SAS reagerat mot de rykten som hävdar att den svenska regeringen påstås vara beredd att låta Heathrow undantas från ett Open skiesavtal för att skynda på en sådan uppgörelse mellan EU och USA.
ULF WALLIN

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024