Annons:

Enklare och billigare SJ-biljetter

SJ inför ett nytt och betydligt enklare biljettsystem än tidigare. Istället för en flora av regler och biljetter blir det i fortsättningen fyra biljettgrupper.

Förstaklass, andraklass, lågpriserbjudandet ”Just nu” och ”Sista minuten” för pensionärer, barn och studenter.
– Det här är inget tillfälligt prisutspel, utan en helt ny prismodell som vi började skissa på redan för två år sedan. Den stora förändringen är att det i fortsättningen blir efterfrågan som styr biljettpriset. På avgångar med lägre efterfrågan blir det betydligt billigare att resa, medan högfrekventa avgångar bibehåller nuvarande högsta pris, säger SJ:s vd Jan Forsberg.
Generellt räknar SJ med att den nya modellen innebär att biljettpriserna sjunker med 15-20 procent. På vissa avgångar, med garanterat lägsta pris vid ”Just nu”-bokning, kan priset bli uppemot 70 procent lägre än fullpris.
I SJ:s omgörning ingår även renovering av X2000-tågen, så att de anpassas för möjligheten att störningsfritt arbeta med dator och mobiltelefon för affärsresenärer. De nya X40-tågen från Alstom, snabbtåg för regionaltrafik, testas just nu för vinterklimat.
– För att räkna hem den här satsningen behöver vi en ökad beläggning på 5-10 procent, säger Jan Forsberg.
Jan Forsberg avslöjar också att SJ tittar över nya intäktsmöjligheter. Det handlar bland annat om att erbjuda paketresor med tåg, övernattning och evenemangsbiljetter.
– Vi har inlett ett samarbete med Svenska Fotbollförbundet och exempel på paketreseerbjudanden kommer vi att få se redan under våren, säger Jan Forsberg.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024