Annons:

Tyskland kan lösa ryska flygproblem

I ett brev till den ryska transportministern erbjuder tyska regeringen att leasa ut upp till 200 trafikflygplan av typ MD80 och Fokker 100 till Ryssland.

Det skriver nyhetsbyrån ATW och Flygtorget. Ryssland har för få flygplan certifierade enligt EU:s strängare bullernormer.
Flygplanen är tänkta att ersätta äldre TU-134 och kompensera bristen på TU154 på den ryska marknaden. Erbjudandet sker i form av ett samarbete mellan det tyska flygbolaget Germania, SAS-Group och General Electric Capital Aviation Services.
SAS informationschef Bertil Ternert säger att SAS intresse är att i första hand tillföra MD80-kompetens till ryssarna i form av utbildng via SAS simulatorer på Arlanda.På sikt kan det även bli aktuellt med flygplan.
Den ryska tillverkningsindustrin går på sparlåga sedan bolag som Aeroflot börjat köpa flygplan från Boeing. Enligt den ryska flygindustrin kan det ta upp till 5 år innan den kan leverera tillräckligt antal ryska flygplan.
Den ryska regeringen vill omstrukturera hela sin civila flygindustri till år 2007 genom att bilda ett holdingbolag med det europeiska Airbus-konsortiet EADS som förebild skriver Flygtorget.

Kommentarer är stängda.