Annons:

Resebyråägare startar lågprisflyg i Umeå

Umeås "resebyråkung" Christer Forsberg har tagit initiativet till lågprisflyget Umeåflyg. Det nya virtuella flygbolaget tar upp konkurrensen mot SAS och Malmö Aviation och startar trafik mellan Umeå-Arlanda 3 maj i samarbete med framgångsrika Gotlandsflyg

– Jag har i många år reagerat på de höga flygpriserna. Umeåflyg bygger på samma framgångsrika koncept som Gotlandsflyg och Kullaflyg. Genom små overheadkostnader och billigast möjliga flygproduktion med Falcon Air kan vi erbjuda flygpriser som är 1300 kronor billigare än konkurrenterna, säger Christer Forsberg.
Den vanliga affärsbiljetten kommer att kosta 995 kronor enkel resa plus avgifter. Den billigaste biljetten kommer att kosta 295 kronor enkel inklusive avgifter.
Bolaget ägs till hälften av Sverigeflyg (Gotlandsflygs moderbolag) och andra hälften av ett investmentbolag där Christer Forsberg som privatperson samt andra näringsidkare och företag i Umeå är delägare. De vill inte uppge hur stort investeringskapitalet är.
– Men det är mer än tillräckligt. Vi vet med erfarenhet från Gotland och Ängelholm vad det kommer att kosta, säger Christer Forsberg.
Umeåflyg flyger två tur- och returresor på peaktider. Målet är att nå en marknadsandel på 12,5 procent.
Försäljningen ska ske i huvudsak genom internet, där resebyråer har en egen ingång. Att Christer Forsberg samtidigt äger Affärsresebyrån i Umeå ser han som en fördel.
— Självklart är det bra att ha tillgång till flera distributionskanaler.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024