Annons:

SAS-facken pressas om försämringar

SAS-ledningen pressar de 39 fackföreningarna hårt inför onsdagens styrelsemöte.Vid ett möte på måndagen förklarade koncernchef Jörgen Lindegaard att målet att spara 1,6 miljarder hittills inte uppnåtts under kollektivavtalsförhandligarna.

Det rapporterar Svenska Dagbladet och Dagens Industri.
För att sätta press på facken talas om outsourcing och nedläggningar. Vid morgondagens styrelsemöte väntas SAS dessutom fatta beslut om att dela upp Scandinavian Airlines i tre nationella bolag och ett separat bolag för långlinjerna för att snabbare kunna agera mot nya lågpriskonkurrenter på respektive marknad.
Förhoppningen från fackens sida att komma överens med SAS före onsdagen varierar. HTF-företrädare för den svenska kabinpersonalen, som tillsammans med sina danska och norska kolleger har fått krav på de största försämringarna, tror inte på en överenskommelse, medan de skandinaviska pilotföreningarnas företrädare är mer optimistisk.
Trafikstatistik för februari visade att SAS fortsätter att tappa intäkter. Intäkterna per passagerarkilometer, RPK, för Scandinavian Airlines minskade med 17,9 procent under februari och nedgången var lika stor månaden innan.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024