Annons:

Open Skies-förhoppningar i stå

Samtalen om fri konkurrens i luften, Open Skies, mellan EU och USA nådde inget genom-brott i mars. AEA-chefen Ulrich Schulte-Strathaus kommenterade luttrat förhandlingarna:- Med tanke på de kommande stora politiska händelserna i Europa, med medlems-utvidgningen, och USA, med presidentvalet i november, känns pressen alltför stark på att båda sidor vill nå ett avtal där de kan utropa sig som "segrare". Det innebär då att vi hamnar långt ifrån målet om en integrerad flygmarknad.

På politikerspråk betyder det i att ingen av förhandlings-parterna i nuläget är beredd att riskera intern kritik. Båda nöjer sig hellre med obetydliga förändringar som inte får någon praktisk betydelse.
Schulte-Strathaus understryker ändå ett hopp om att komma fram till ett starkt förbättrat avtal under nästa förhandlingsrunda i juni.
På frågan om vad som händer om förhandlingarna inte går framåt, säger AEA-chefen att förhandlingarna måste få ta den tid som behövs. En nyckelfråga är europeiska bolags möjligheter att köpa in sig i amerikanska flygbolag och europeiska bolags möjlighet att få flyga inrikes i USA.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024