Annons:

Scandic växer genom franchise

Nära ett års noggranna förberedelser och amerikansk skolning i Memphis för att lära sig"All the trics of the trade". Det är grunden för att Scandics och Hiltons varumärken i Europa ska snabbväxa genom franchising.

– Nu är vi redo och går ut i Europa och tittar aktivt efter partners. Vi har ett behov av att växa och franchise blir en av vägarna. Det realistiska för Scandic är en blandning av individuella hotell och små regionala kedjor med cirka 20 hotell, säger Jean-Paul Herzog, Hilton Scandics Nordenchef sedan knappt ett år .
Hilton, som är oerhört eventberoende, har drabbats hårt av kongressnedgången i Stockholm. Jean-Paul Herzog skymtar ingen ljusning under resterande 2004 heller.
När kedjan ändå siktar på Europatillväxt säger herzog att koncernen lärde sig mycket av etableringsmisstaget Linköping. I fortsättningen siktar Hilton enbart in sig på stor- och huvudstäder, och bara ett Hilton i varje. För Scandis del kan det bli tal om flera hotell i samma mellanstora eller mindre städer.
Scandic vill skriva 10-20-åriga franchiseavtal. En viss procent av vinst och omsättning är inträdeskravet. I gengäld får franchisetagarna tillgång till koncernens reservationssytem, säljkår och lojalitetsprogram. Enligt Jean-Paul Herzog ligger Scandic i förhandlingar med flera hotellkedjor.
– I bästa fall hoppas vi kunna presentera franchiseavtal innan sommaren, säger chefen med 33 års Hiltonerfarenhet.
– Genom Hiltons organisation blir det enklare för relativt okända Scandic att hitta franchisepartners i Tyskland, Italien, Spanien, Frankrike och östra Europa, säger medieansvariga Martina Frisk.
Arbetsnamnet på franchisehotellen är följdriktigt ”Scandic by Hilton”. Herzog är noga med att påpeka att Scandic skyndar långsamt.
– Det är ingen brådska. Vi kan operera med nuvarande kritiska massa och söker bara rutinerade hotelierer. Vi tar in 20 hotell i taget.
ULF WALLIN

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024