Annons:

Förskingring ledde till uppsägning i Gävle

Fem anställda vid Scandic Hotel Väst i Gävle har stängts av och varslats om uppsägning. De misstänks ha förskingrat 600 000 kronor. Det rapporterar Gefle Dagblad.

Stamgäster med mer än 100 övernattningar per år har vissa rabatter i restaurangen. Enligt Gefle Dagblad har de fem anställda stoppat mellanskillnaden som uppstått mellan det rabatterade priset och fullt pris i en egen ficka genom en speciell redovisningsteknik.
De exakta detaljerna har GD inte lyckats klarlägga, men en teori är att för stamgäster som utnyttjat restuarangrabatten har den förts upp på en annan nota, som aldrig redovisats. Istället har en nota med lägre belopp och lägre rabatt förts in i bokföringen.
Hotelledningen upptäckte förskingringen när omsättningen sjönk utan synbar förklaring. Hotelldirektör Bosse Carlsson, som tidigare var Scandics svenske försäljningsdirektör, bekräftar att hotellets vinst påverkas av storsvindeln.
– Ja, eftersom det är betydande summor. Vi gör kontinuerliga rutinkontroller och då såg vi att det förekom oegentligheter. Det var det ”perfekta” brottet. Bara om man visste var man skulle leta gick det att upptäcka, säger han till GD.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024